Php büyük bir klasik ASP sayfası geçiyorsunuz?

4 Cevap php

Biz büyük bir klasik asp uygulama var ve biz asp.net veya php ya göç düşünün. Ben de birinin artıları ve eksileri hakkında konuşmak istemiyorum, ama ben daha ziyade php göç zaman bir çekimde tam bir yeniden yazma önlemek için yolları olup olmadığını bilmek istiyorum. Biz sadece sadece bir rewrite yapmak için geçerli kod tabanını korumak duramazsın. Yani işler el ele gitmek zorunda.

Biz asp.net hareket ederseniz, diğer sadece koşu devam ederken, biz, her iki teknoloji arasında mümkün payı oturumu veri olabilir ve sitenin parçalar yeni asp.net kodu ile değiştirilmelidir olmalıdır. Böyle bir yaklaşım, php ile mümkün mü? Herkes böyle bir göç deneyimleri var mı ya da bazı iyi okumalar bana gelin?

4 Cevap

Başarmak için oldukça kolay olsa ASP Classic ve ASP.NET arasında oturum durumunu paylaşmak için yeteneği, ya dili içsel bir özelliği değildir.

Microsoft provides sample code: http://www.google.com/search?client=safari&rls=en-us&q=share%20session%20data%20between%20ASP%20and%20ASP.NET%20pages&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Microsoft'un örnek kullanarak, oldukça kolay PHP benzer bir şey uygulamak. Temelde yukarıda Microsoft'un kod ASP Klasik bölümünü kullanmak istiyorum. Sonra PHP her sayfa yüklendiğinde bir dizi ya da koleksiyon içine veritabanından oturum durumunu okumak için oldukça basit bir sınıf yazmak istiyorum. PHP biraz ekstra bir iş, ama kodlama ve test birkaç ekstra gün daha fazla olmamalıdır.

PHP benim sınırlı deneyim ve bunun için destek IIS6 oldukça iyi çalışan sözde IIS7'de bile iyidir. Ben vardım tek engel ... orada PHP kod bir çoğu Linux / Unix üzerinde çalışan konum varsayar ama genellikle bu dosya işleme kodu için sadece bir sorun (düşünüyorum: kullanıcı görüntü yüklenenler) olduğunu Yerel dosya sistemi yolları ile çalışır. Onlar dosya sistemi Windows gibi yerine \ / kullandığı varsayıyorum çünkü. Düzeltmek için Açıkçası oldukça önemsiz.

İyi şanslar!

Evet; tek bir web uygulaması üzerinde ASP ve ASP.NET sayfaları arasında oturum verilerini paylaşmak mümkün. Benim işte bizim eski kod ile bunu.

Ben IIS üzerinde PHP çalıştırmak mümkün olduğunu biliyorum. Olsa ASP ve PHP arasındaki oturumları paylaşımı konusunda emin değil.

"Ben oldukça php göç zaman bir çekimde tam bir yeniden yazma önlemek için yolları olup olmadığını bilmek istiyorum"

Dünyamıza hoş geldiniz.

Bizim FogBugz kod temeli klasik ASP yazılmış ve biz Linux üzerinde sunmak istedim, basit çözüm asp ve php yayılan okuma bir derleyici yazmak oldu. O kadar zor değildi, ve birkaç hafta daha sürmedi.

Biz sadece derleyici çıkış biraz verdiği anlamına geliyordu. NET bizim tüm uygulamayı geçmek için karar ne zaman ters oldu. Net nesne kodu.

Ama geri cevap almak için, ASP ve PHP size orada yolun en alabilirsiniz gerçekten saf çevirmenler vardır çok benzer ve uygulamaya bağlı bulunmaktadır.

Sadece başka bir seçenek. John Ganimet çok iyi bir önerisi var.

Oturum verileri hassas bilgiler değilse de kullanıcıya bekleyen agnostik platformu cookies dönüşmüştür olacak çerezleri çalışabilirsiniz.

Muhtemelen düşünmek yazı ama başka bir verilen en iyi seçenek değildir.