Desen ne türde daha kolay başka bir programlama diline çevirmek yapmak için kod zorlamak olabilir?

0 Cevap php

Ben başka bir programlama dili kod çevirme hedefi olan bir yan proje yapmak için yola duyuyorum. Ben başlıyorum dilleri PHP ve Python (PHP Python ile başlamak kolay olmalı) vardır, ama ideal (göreceli) kolaylığı ile diğer dillerde eklemek mümkün olacaktır. Planı:

  • Bu web geliştirme yöneliktir. Orijinal ve hedef kod (ben de yazmak zorunda olacak) çerçeveler üstüne oturuyor olacak. Bu çerçeveler MVC tasarım deseni kucaklamak ve sıkı kodlama kuralları takip edecek. Bu çeviri biraz daha kolay yapmak gerekir.

  • Onlar hata eğilimli çeviri süreci daha kolay ve daha az neden olabilir gibi ben de, IOC ve bağımlılık enjeksiyon bakıyorum.

  • Python en parser module, beni soyut sözdizimi ağacı ile keman olanak sağlayan faydalanmak gerekir. Görünüşe göre ben PHP ile alabilirsiniz yakın bir başlangıç ​​olduğunu, token_get_all() olduğunu.

  • O andan itibaren ben AST, sembol tabloları ve kontrol akışı oluşturabilirsiniz.

Sonra ben kod çıktısı başlayabilirsiniz inanıyoruz. I don't need a perfect translation. Ben hala oluşturulan kodu gözden geçirmek ve sorunları çözmek gerekir. İdeal çevirmen bayrak sorunlu çeviriler gerekir.

Sizden önce "Ne cehennem bu nokta nedir?" Cevap ilginç bir öğrenme deneyimi olacak ... olduğunu. Bu daha az korkutucu hale konusunda herhangi anlayışlar varsa, lütfen bana bildirin.


EDIT:

(: IoC, SOA? Yani) çeviri yapmak için nasıl daha kod ben daha kolay çevirmek yapmak için kod zorlamak olabilir desen ne tür bilerek daha ilgileniyorum.

0 Cevap