Bir online dosya yöneticisi dizinlere dosya saklama

0 Cevap php

Ben insanların kendi hesabına dosya yüklemek için izin veren bir site var, ve bunlar bir listede görüntülenir konum. Tüm kullanıcılar için dosyaları farklı sunucularda saklanır ve onlar (onun bir dosya barındırma sitesi) ne kadar popüler dayalı hareket edilir.

Ben klasörler halinde grup dosyaları kullanıcılar için yetenek eklemek istiyorum. Ben geleneksel yol gitmek ve sunucuda her kullanıcı için, sabit diskinizdeki fiziksel klasörler oluşturabilirsiniz, ve beklendiği gibi bunları enine olabilir. Bunun dezavantajı kullanıcının dosyalarını tek bir sunucuya bağlı olacaktır. Bu sunucu alanı çalışan (ya da birçok dosya aynı anda popüler olsun) başlarsa, bunu azaltmak için çok zor olacaktır.

Ben, dosyaların vatansız doğasını tutuyor yapıyor onları dosya sunucuları herhangi saklanabilir sağlayan ve sadece veritabanındaki her dosya ile klasör kimliği (dosya sahibi kullanıcı kimliğine ek olarak) depolama hakkında ne düşündüğünü. Kullanıcı bir dosyayı taşımak için karar verdiğinde Yani, fiziksel olarak herhangi bir yere taşınmış almaz, sadece veritabanında klasör kimliği değiştirmek.

Bu iyi bir fikir mi? Ben php ve mysql kullanabilirsiniz.

0 Cevap