WAMP üzerinde Kurulum için bir Installer paketi oluşturmak

2 Cevap php

Şimdi ben Windows üzerinde dağıtma hakkında düşünme, bir PHP web uygulaması geliştirdik.

Benim dağıtımını kolaylaştırmak için, ben bunun için bir yükleyici oluşturmak için planlıyoruz. Bu yükleyici aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  1. Onlar mevcut değilse, Apache, MySQL gibi Ön Koşul kontrol edin vs, bunları yükleyin
  2. Uygulama klasörde PHP uygulamaya koymak ve bu süreçte port numarasını ayarlamak, uygulama için bir conf dosyası oluşturmak, bu uygulamaya özgü conf dosyasında ifade emin olmak için httpd.conf dosyasını güncelleyin.
  3. Veritabanı kurulum komut dosyası ve ben hazırlanmış veritabanı nüfus komut dosyasını çalıştırın.
  4. Onlar doğru veritabanına işaret böylece uygulama config dosyalarında veritabanı ayarını ayarlayın.

Ben bu konuda, Advanced Installer gibi bir şey bana yardımcı olmak için bir yükleyici arıyorum. Tabii ki, ben hala bir şey olduğu, bunun için özel eylemler bir sürü kod yazmak zorunda gerçekten hate.My soru şimdi tüm bu maddeleri yapılır ve onun kod paylaşmaya hazırız olan herkes, orada olduğunu ben don 't her şeyi en baştan yapmak zorunda?

2 Cevap

Bunu http://installbuilder.bitrock.com/ arıyoruz düşünüyorum. Diğer bilgisayarlarda kendi LAMP yığınını almak vb SugarCRM gibi birkaç büyük projeler tarafından kullanılan BitRock. Bir deneyin!

You could try movAmp. This will pack your application to one working executable, including apache/php/mysql.
Your application therefore should be aware if it is installed or not, say redirect to an install-script on first hit.

Movamp is an environment of development to be taken.

MovAMP was conceived to hold on a key USB or any other support of weak capacity. Connect it up in a computer equipped with Microsoft Windows and you have access to a server web,a database and INTERPRETER PHP. If MovAMP succeeds in contenting himself of not much of space, he can offer also installed on a workstation.

Comparable in EasyPhp or WAMP5, MovAMP inserts APACHE 2.0.54, MYSQL 4.1.12, PHP 5.0.4 and phpMyAdmin 2.6.2-pl1. Exits of the development of free software, these technologies proved their fastness and their stability.

Once thrown, he adds an icon to the zone of notification allowing to stop the server Apache and MySQL or to achieve the reception of the site or in phpMyAdmin.

Link