Bir iPhone app için bir sığınakta web API uygulamak için ucuz yolu (platform / dil)?

0 Cevap php

Ben bir iPhone app geliştiriyorum ve app sığınakta API böylece farklı kullanıcıların çeşit oluşturmak istiyorum bilgi / veri paylaşabilirsiniz. Tür bir topluluk oluşturmak.

Benim app çeşit oyun olduğunu, ve ben kullanıcı arkadaşlar bir listesini tutmak ve kendi puanlarını görmek gibi bir küresel afiş kendi puanlar göndermek mümkün istiyorsanız söyleyin. Benim app böyle bir şey ama ben uygulamak gerek kolektif bilgi erişim cinsini gösterir.

Ben bunu uygulamak yolu PHP ve MySQL sunucusu kurmak ve veritabanı ile etkileşim ve bir GET isteğini alarak ve bir JSON dize döndürerek, DB ve iPhone üzerinde her kullanıcı arasındaki istekleri aracılık bir php komut dosyası sahip olmaktır.

Bu bunu yapmak için iyi bir yol var mı? PHP kullanarak derlenmiş bir dil demek aksine bu uygulamak için yavaş bir yoludur gibi geliyor bana. Ama çok yanlış olabilir. Ben ücretsiz app yayımlamayı planlıyoruz çünkü benim barındırma faturaları aşağı tutmaya çalışıyorum. Ben bir lamba sunucu yani aslında $ açısından daha pahalı olma sonunda olabilir demek daha (yazılmış derlenmiş örneğin bir şey C # demek?) CPU döngüsü ve RAM kullanımı açısından daha iyi yerine getiren bir uygulama daha pahalı hosting çözümleri gerektirebilir tanımadığınız / istek.

Ben de uygulama bir sürü insan Uygulamayı kullanmaya başlamak nadir durumda ölçeklenebilir olmak istiyorum. Kullanım hacmi farklı uygulanmasına yönelik performans / $ oranı vardiya mı? Yani Ben 1k istek / gün varsa o PHP + MySQL kullanmak ucuz olabilir, ama 1M istekleri / gün daha ucuz başka bir şey kullanarak yapmak olabilir?

Özetlemek gerekirse, nasıl hosting faturalarını en aza indirmek amacıyla HTTP (S) kullanılarak uzaktan erişilebilir olacak bir (oldukça basit) uzak bir veritabanına uygulamak istiyorsunuz? Hosting ne tür çözüm ve platform / dil ne tür?

UPDATE: Karl'ın öneri başına denedim: Yakut (dil) + Sinatra (framework) + Heroku (app hosting) + Amazon S3 (hosting statik dosya). Ben aynı ikilem var olabilir herkes bu okuma, bu kurulum şaşırtıcı: zahmetsizce, ("sonsuz" için) ölçeklenebilir uygun fiyatlı, kullanımı kolay. Teşekkürler Karl!

Henüz benim basit sorgu gereksinimleri için, CouchDB ve MongoDB iyi seçimler gibi görünüyor olsa da bu uygulanmadı ve onlar Heroku ile entegre çünkü henüz DB detaylarıyla ilgili yorum yapamam.

0 Cevap