URL bir arama motoru sayfasını bulmanıza yardımcı yeniden mi?

9 Cevap php

Ben sayfanın içeriğini sağlamak için bir veritabanı kullanıyorum çünkü benim URL'ler "/ pages.PHP? Page = safyaadı" benziyor. "/ Safyaadı" yardım arama motorları gibi bir şey URL'leri yeniden sayfaları bulmak mı? Eğer öyleyse bunları nasıl yeniden mi?

9 Cevap

Muhtemelen sayfaları bulmak için bir tarayıcı yardımcı olmuyor, ama daha iyi URI'larını genellikle daha iyi (elbette, diğer şeyler eşit olmak) sıralaması almak gibi, onlara rütbe olacak nasıl olumlu bir etkiye sahip olabilir. Onları kalıcı olması için de iyi.

Bkz Cool URIs don't change

IIS dünyada Apache dünyada mod_rewrite ve bazı other options nasıl.

Örnek (Apache sözdizimi):

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ pages.php?page=$1

Bu bir sayfa parametresi olarak pages.PHP için etki alanı adını (eğik çizgiyle ilgili bir uyarı var) sonra URI şeyi geçecek.

Bu

http://yourdomain.com/bears

tarafından sunulan gibi içerik döndürür

http://yourdomain.com/pages.php?page=bears

Belki daha iyi bir soru olduğunu "bir URL yeniden yazma yardıma mı a user bir arama motoru sayfayı bulmak?". Ve bu cevabı "evet" tir. Örneğin, sayfanızın içeriğini yunuslar anlatılır diyelim. Google içine arama terimi "Yunuslar" için daha fazla ağırlık koyar:

/Dolphins.php

göre

/pages.php?page=1323

Bu en modern web siteleri (stackoverflow dahil) ne yapıyorsun olduğunu göreceksiniz.

Google'ın SEO Guide "senin URL'lerin yapısını geliştirin" bölümünde URL'lerin ilgili birkaç ipucu bahseder.

. Siz sitenin htaccess dosyası oluşturun ve dosya içine ekleyebilirsiniz:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^/pages/(.*) pages.php?page=$1

this blog entry google dışarı atın.

Özellikle bu alıntı.

Bir öneri statik görünmesi için dinamik bir URL'yi yeniden biçimlendirme önlemek için

O (o zor arama motorlarının sitenizi taramasını yapabilirsiniz düzgün bir şekilde uygulandığı takdirde aslında) arama motorları sayfa daha kolay bulmanıza yardımcı olmaz ama yapılırsa düzgün sayfalarınızı alakalı anahtar kelimeler için daha iyi rütbe yapacak

Apache için mod_rewrite de PHP bakmak için

Ben bir regex uzman değilim ama bu yeniden yazma gerçekleştirmek için desen eşleştirme kuralları kullanır, mod_rewrite'ı için çevrimiçi belgelere ve öğreticiler bir sürü olacaktır

Bu arama motorları daha kolay onları bulmak için yardımcı olmayacaktır. Arama motorları sayfaları bulmak emin olmak için, yapabileceğiniz en önemli iki şey vardır:

  1. Create a sitemap, robots.txt onu referans, ve bunu kayıt Google WebMaster tools

  2. Aslında sitenizdeki tüm sayfalara spiderable olmayan javascript link (tercihen metin bağlantılar) olduğundan emin olun.

Arama motorları like Sayfalarınız çok daha fazla olacaktır. Biten bir dinamik dosya ve bir QueryString varsa, çoğu arama motorları yakında değişecek olan, dinamik bir sayfa var ve bu nedenle statik sayfalar o kadar yüksek rütbe değildir düşünüyor.

Sonra bir yerde yeniden yazmak var, kolayca PHP bunu ayrıştırmak ve php ile url yapısını karar verebilir.

Örneğin sayfaya bir uzantısı için ihtiyaç vurgu istiyorum . Html ve url içinde bölü aslında sitenin "ağaç haritası" içinde sanal dizin yolları olarak yorumlanır.

Keltex category.html gibi yolları dedi gibi daha "ağırlık" vardır / kategori / subcategory.html daha

Zaten bir site haritası ile birlikte dostu adresler uygulamak zorunludur. Temel SEO başlık, uygun başlıkları ile birlikte tüm bir güzel sonuç verir.