php mysql tam arama: lucene, sfenks, ya?

2 Cevap php

Bu kuşkusuz similar http://stackoverflow.com/questions/737275/pros-cons-of-full-text-search-engine-lucene-sphinx-postgresql-full-text-search (bir nüsha değil) olduğunu, ancak ne ben arıyorum mevcut birden fazla tecrübesi ile yararı gelen öneriler, desteklenen, özeldir (: Yardımcısı bir tam tersi "ben lucene kullandım, ama sphinx değil", ve bir sürü gibi görünüyor) sistemleri.

Kurulum: Standard LAMP (MySQL 5.0, PHP 5).

MySQL: tablolar yabancı anahtar kısıtlamaları InnoDB motoru kullanıyor

Biz indeksleme verilerine değil, sayfalar bakıyoruz. endeksli olması verileri birden fazla dilde (utf-8 karakter olabilir)

(Gelincik lucene liman ama Zend_Search_Lucene olarak aynı değil) ya tamamen geçerli değildir ya da tam olarak (kendi sistemleri / uygulamaları değil bastırıyorlar (http://blog.evanweaver.com/articles/2008/03/17/rails-search-benchmarks/ gibi) ben geldim karşılaştırmalar sayısı tarafsız).

Bazıları I (örneğin http://whatstheplot.com/blog/tag/lucene/ olarak ve http://pagetracer.com/2008/02/15/sphinx-and-lucene-search-engines-first-impressions/) rastlamak iki sistem performansı için çok farklı sonuçlar sağlar ettik.

Ayrıca, tüm ama ne okudum Xapian olduğu çok ihmal. Bu da dikkate değer olabilir?

Yani ... Ben burada size bazı SO bu soru ile bazı deneyim ve bazı öneriler ile yardımcı veya bana doğru yönde işaret diye umuyorum.

2 Cevap

Örneğin this URL - bkz sfenks bir avantajı size müşteri ve MySql sunucu arasında "interpose" olabilir, ve sadece özel şeffaf MySQL kapalı diğerlerini sıçrayan, onu ele sorgularında "müdahale" olduğunu . Bu kullanımı durumda bir avantaj olsun, iyi söylemek için yer konum! Üzgünüz, Xapian veya Lucene w / gerçek yaşam deneyimi - ... bu önemli avantajlar tespit yalnızca buna değer olabilir eğer aksi - hala, onları dağıtmak hakkında okuma, o (! Benim için) gibi ses yapar , müşterileriniz ve MySQL sunucusu arasında bir "vekil" olarak sfenksin "pasta gibi kolay" dağıtım, benim için büyük, önemli bir galibiyet gibi hissediyor -!)

Ben benzer sesler bir proje için Zend_Search_Lucene ve Sfenks baktı - veritabanı içeriği (benim durumumda, kitap bilgileri) arıyor. Ben her bakarak yaklaşık bir gün geçirdi. Bu değer ne için, ben kurmak ve kullanmak için Sfenks çok kolay buldum.