Domain Driven Design: Birçok devlet ve ilişkilerin karmaşık varlıkları Handling (Emlak)

0 Cevap php

Yani DDD için oldukça yeni ve bize şirket içi prosedürleri hızlandırmaya yardımcı olacaktır benim şimdiki işveren (Emlak Ofisi) için ölçeklenebilir ve esnek bir sistem oluşturmaya çalışıyorum.

Belirtildiği gibi, biz Emlak demektir. Ben bizim UL tanımlamak için çalışıyorum ve bazı kompleks varlıklar kavramsallaştırmada sorunlar yaşıyorum.

Örneğin: Emlak, bir 'Mülkiyet Danışmanı' potansiyel 'Müşterinin ev ve bir sağlayacaktır' ziyaret edecek Mülkiyet 'onların üzerinde' Değerleme. Listede, bu 'Değerlendirme' aynı zamanda bir 'Satılan Mülkiyet' ya da 'Çekilmiş Mülkiyet' olabilir bir 'İlanı' olur. Bir 'Mülkiyet' olabilen pek çok farklı devletler vardır. Ben bir varlık olarak bir 'İşletmeyi' tanımlayan gereken veya (Değerleme, Listeleme, Çekilmiş Satıldı) ayrı bir varlık olarak, her bir ayrı devlet tanımlanmış olmalıdır?

Biz karışımı içine 'Müşteriler' eklediğinizde sorun olsa daha karmaşık alır. Bir istemci 'Mülk Sahibi', 'Alıcı', 'Alıcı', 'Tennant', 'Yatırımcı', 'Geliştirici' ve çok, çok daha fazla olabilir. Bunun üzerine, bir müşteri bunlardan birden fazlasının bir kombinasyonu olabilir! Yine, 'Müşteri' varlık olmalı ve tüm bu devletlerin sadece 'Müşteri' varlık özellikleri olarak temsil edilebilir ya da ayrı kişiler olmalıdır?

Bunun üstüne ne 'Tesisin' kişilere 'Müşteri' kişilerin ilişki hakkında. Onun bir çok-çok ilişkisi ve bunu birleştirerek kolay bir yol göremiyorum. DDD bir varlık bu nedenle benim 'Müşteri' varlık bir VO gibi davranmaya yapmadan ekli 'Müşteri' kişilerin bir listesini içeren bir 'Mülkiyet' varlık olamaz, yani kendi varlığını benzersiz olması gerektiğini ifade görünüyor. Tersi ilişkili 'mülkiyet' kişilerin bir listesi ile 'Müşteri' varlıkları göz önüne alındığında.

Ben bu konuda son 2 hafta boyunca günde 8 saat boyunca okuma oldum. Onun çok kafa karıştırıcı ve karmaşa çözmek için henüz değilim. Doğru yönde herhangi bir yardım ve işaretçiler büyük mutluluk duyacağız!

0 Cevap