Robots.txt ve Google Takvim

0 Cevap php

Ben bu doğru yapıyorum sağlayabilirsiniz nasıl en iyi çözüm arıyorum:

Kullanıcıların takvim iCal besleme almak ve kendi tercihi (vb Outlook, iCal, Google Takvim, ..) dış takvimler içine alabileceğiniz benim web sitesinde bir takvim var.

*. Ics dosyaları için benim web sitesi arama / taramasını bad people caydırmak için, ben beslemeleri saklandığı klasörleri izin vermemek için kurulum Robots.txt ettik.

Webcal :/ / www.mysite.com/feeds/cal/a9d90309dafda390d09/feed.ics: Yani, aslında, bir iCal yem gibi görünebilir

Ben üzerinde still bir kamu URL anlıyorum. Isterlerse Ancak, ben, kullanıcı kendi beslemesinin adresini değiştirebilirsiniz hangi bir işlevi var.

Benim soru: Tüm dış takvimler hiçbir sorun Google Takvim dışında, takvim beslemesine abone / ithal var. Bu mesaj atar: Google was unable to crawl the URL due to a robots.txt restriction. Google's Answer to This.

Sonuç olarak, etrafında arama yaptıktan sonra, ben aşağıdaki eserlerini bulduk:

1) Kurulum Ben kullanıyorum bir PHP dosyası () esas dosyanın bir indirme zorlar. Bu temelde bu gibi görünüyor:

<?php
$url = "/home/path/to/local/feed/".$_GET['url'];
 $file = fopen ($url, "r");
 if (!$file) {
    echo "<p>Unable to open remote file.\n";
    exit;
  }
 while (!feof ($file)) {
  $line = fgets ($file, 1024);
 print $line;
}
fclose($file);
?>

Ben bu senaryoyu kullanarak çalıştı ve hiçbir sorunları ile, Google Takvim ile çalışmaya çıktı. (Emin değilim, olsa da / henüz yeniler günceller. Hala bu işleri görmek için bekliyorum).

My question is this: böyle bir meseleye yaklaşmak daha iyi bir yolu var mı? Ben *. Ics dosyaları için benim dizinleri taramasını engellemek ve gizli dosyaları tutmak için yerinde geçerli Robots.txt tutmak istiyorum.

0 Cevap