RFC 1847 kullanarak şifreli ve imzalı MIME mesajlar

1 Cevap php

Ben (yani imzalı ve istemci tarafı şifreli ve doğrulanmış ve sunucu tarafı şifresi), web transferi için bir istemci-sunucu şifreleme çözümü gerekir.

I am using HTTP, but SSL is not available due to shared hosting restrictions (my server is a shared host environment). Looking into alternative solutions, I have decided on OpenPGP using GnuPG. One of the reasons is that it is supported in PHP through various PEAR and PECL modules (PHP is the language I intend to use for both my client script and my server script, though Perl is also available as a last resort).

Şimdi veri iletimi için en iyi şekilde karar çalışıyorum. Ben şifreli ve imzalı MIME iletileri tanımlayan, RFC 1847 rastlamak var. Bu protokol, RFC 3156 in PGP için özel olarak uzatılır. (Ben bu protokolleri S / MIME şifreli e-posta protokole ilgili olduğunu düşünüyorum).

Benim soru: bu standartları takip için herhangi bir neden var mı? Bildiğim kadarıyla protokolleri gitmek, onlar mantıklı çözümleri gibi görünür, ama aslında bu protokolü kullanan herhangi bir müşteri vardır? Ben bir Apache web sunucusuna bir parçalı / şifreli istekte Örneğin, verileri almak için herhangi bir kolay yolu var olacak? Bir PHP komut dosyası kullanarak benim testler beni PHP ($ _POST data 'multipart / form-data' MIME-tipi verilerden gelecek gibi görünüyor) bu gibi istekleri deşifre etmeye çalışıyor faydası olacağını düşünüyorum yaptı.

Benim ev sahibi olarak will bana izin açık yuva, beni parçalı / şifreli 'kabul edecek bir sunucu olarak hareket etmek bir PHP komut dosyası yazmak için PHP'nin soket programlama API kullanmak için would mümkün 've' parçalı / imzalı 'HTTP istekleri, ancak bu overkill gibi görünüyor.

Herhangi bir öneriniz?

Benim sorun hakkında daha fazla bilgi için, bkz: this question. Lütfen

1 Cevap

Haklısın - bu protokolleri durumda overkill biraz ve OpenSSL php uzantısı kullanmak zorunda wolud olduğunu kullanarak, enrypted posta protokolü ile ilgilidir. OpenPGP'de ile gidin.

Istemci PHP ile yazılmış olacağından - senaryoları aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

Scenario 1: create simple SOAP webservice

Sunucu ve İstemci yöntemleri aynı olacaktır:

  • getPublicKey () - genel anahtarını döndürür
  • sendMessage (msg) - döner cevap

Scenario 2: use GET/POST message

  • Client -> HTTP GET (send me your public key) -> Server
  • Client <- (my public key is xxxx) <- Server
  • Client encrypts message with server's public key Client adds own public key to the message
  • Client -> HTTP POST (sends encrypted message) -> Server
  • Server decodes the message, and encodes answer with Clients public key
  • Client <- (encoded answer to client) <- Server