ant komut ile PHP'yi

3 Cevap php

Sadece ben PHP yazdım benim web uygulamaları oluşturmak için Ant nasıl kullandıklarını merak ediyorum? Ben biraz etrafında google'dan ve ben bunun mümkün olduğunu gördük ama temel fikir ya da onlar için herhangi bir gelişmiş kullanım herhangi bir örnek yoktur. Sizden bana yardımcı olabilir?

Teşekkürler!

3 Cevap

Ant kendisi java ile yazılmış olsa da, istediğiniz uygulamaların her türlü oluşturmak için kullanabilirsiniz. İşte basic tutorial ve full manual bulunuyor. Bunun ötesinde, bu sizin burada daha kesin bir cevap almak için yapmak istiyorum ne olduğunu açıklamak gerekir.

Update (soru açıklamalara göre):

Kopyalama / files / klasörleri taşıma Ant ile kolaydır. Ben yukarıda bağlantılı ve FileSet konsepti ve Copy ile tanışın ettik "Merhaba Dünya" öğretici ile bakmak, Mkdir ve Move görevler Başlamak için. İşte another tutorial bir temel kurmak (javac / savaş gibi java-spesifik şeyler görmezden) kurmak için nasıl gösterir bulunuyor.

Veritabanında değişiklik yapma tamamen farklı bir konudur. Eğer 'alter' komut hazır varsa, (muhtemelen üretim yapmak olmaz ama) bu komut çalıştırmak için DB'ın komut satırı istemcisi çağırmak için Karıncanın Exec görevi kullanabilirsiniz. Eğer track bu değişikliklere Ant kullanmak istiyorsanız, o zaman yanlış bir araç bakıyoruz. Liquibase bunu yapmak için kullanılan ve son zamanlarda çekiş bir sürü almak gibi görünüyor olabilir. Bu Java ile yazılmış bu anlamda oldukça Ant gibi ama herhangi bir ortamda kullanılabilir. Daha fazla PHP-dişli kullanılabilir bir şey varsa ben hayır PHP uzman değilim bu yüzden ben bilemem.

Bu kesinlikle mümkün. Eğer saf php çözüm arıyorsanız phing ne istediğiniz olabilir. Ayrıca PHP komut dosyalarını oluşturmak için hiçbir nedenleri genellikle var olduğunu unutmayın. Onlar 'sadece çalışmak' gerekir.

Biz 'inşa' php uygulamalar için ant kullanın. Bu en temel var de, karınca komut sadece kopya test webserver klasöre dosya (benim durumumda localhost).

Neden bunu? orada da buna noktasının büyük bir anlaşma değil, ama web sunucusu içine. svn dosyaları koyarak önlemek için kullanışlı bir yoldur. Eğer web sunucusu konumunu değiştirmek isterseniz, sadece yeni konuma inşa edebilirsiniz. Ayrıca, örneğin Linux veya Windows üzerinde olup olmadığınızı göre farklı şeyler yapabilirsiniz, ama ben o tarafını hiç kullanmadım.