PHP etki karşısında Piksel Takip nasıl kullanılır

4 Cevap php

Ben piksel izleme temelleri, diğer web sitelerine benim izleme etki bir görüntü başvuran bir piksel eklemek mümkün değilim anlıyorum.

Ancak, nasıl ben gerçek piksel benim izleme etki sayımı artırmak mı? Bana o piksel görüntü sunulduğu her zaman söyler günlüğüne çeşit var mı? I gibi bir şey yapmak mümkün duyuyorum:

<img src="http://www.foo.com/serveImage/getImage.php?id=5123" />

sonra getImage sayfa var, görüntüyü sunmak ve artım geçirildi kimliği dayalı? ya da bunu başarmak için daha iyi bir yolu var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

4 Cevap

Eğer bir gif sadece çıkış istiyorsanız bu sadece yapmak, hızlı basit bir yoludur emin komut yok önce veya sonra başka bir çıkış değil bir şey:

header("Content-type: image/gif");
header("Content-length: 43");
$fp = fopen("php://output","wb");
fwrite($fp,"GIF89a\x01\x00\x01\x00\x80\x00\x00\xFF\xFF",15);
fwrite($fp,"\xFF\x00\x00\x00\x21\xF9\x04\x01\x00\x00\x00\x00",12);
fwrite($fp,"\x2C\x00\x00\x00\x00\x01\x00\x01\x00\x00\x02\x02",12);
fwrite($fp,"\x44\x01\x00\x3B",4);
fclose($fp);

Evet doğru fikri var.

Daha sonra görüntü src geçen her siteyi veya sayfayı benzersiz bir kimlik vermek. Yani örnekte ID 5123 olduğunu.

Lütfen getImage.php komut sonra veritabanı (ya da ancak veri kaydı) artırmak ve istediğiniz herhangi bir görüntü dönmek için bu kimliği kullanabilirsiniz. Bunun hakkında daha fazla bilgi için PHP kılavuzuna bakın - Eğer resim isterseniz sizinle GD extention anında bir görüntü yaratabilirsiniz hit sayısını göstermek için dönmek.

Bu benim parça kodu:

<?php

$id = $_GET['site_id'];

// do track

$imageFile = 'images/pixel.jpg';
$im = imagecreatefromjpeg($imageFile);
header('Content-type: image/jpeg');
imagejpeg($im);


?>

Bir teğet cevap tür, ama bir Yorumlarınız için çok uzun:

Mutlaka bunu uygulamak nasıl bağlı, bir şey artırmak gerekmez. Sadece sunucu isteği günlükleri dayanarak, süper-hızlı yapmak için amaçlayan iseniz yeterli olacaktır. Için her isteği "getImage.php? Q = 5123" zaten orada olacak, sadece sorgu dizesi gelen ilgili bilgi koparmak gerekir.

Bunu izleme böcek kadar hizmet etkilemez bant üzerinden (cron ark ile) daha sonra bir güzel, sorgu mümkün veritabanına günlükleri ayrıştırmak. Tek seferde tüm yapmanın biraz daha şık, ama istekleri bir sürü taşıma yapıyorsanız, günlükleri zaten var zaten.

Bonus: sunucu günlükleri de yönlendirmeleri var & Birisi doğrudan getImage.php çekiçleme veya numaralarını oyun başka bir yerden ona bağlayan ise bu numaraları değer bir şey olmalı damgaları, böylece daha kolay görebilirsiniz.